Je woning sfeervol inrichten kan een hoop doen voor je thuisgevoel en je humeur. Als je een echt eigen plekje hebt dat eruitziet zoals jij dat wil, is het makkelijk om je daar goed en tevreden te voelen wanneer je er bent. Er zijn veel dingen die je kan doen in een kamer om een bepaalde uitstraling te creëren. Een van de belangrijkste aspecten die de toon zetten in een kamer is verlichting. De kleur, plaatsing en felheid van de verlichting in een ruimte bepalen voor een groot deel de sfeer. Nu denken veel mensen bij het horen hiervan al gelijk: ja, maar lampen zijn hartstikke duur. Vaak is dat ook zo, maar er bestaat ook iets leuks dat makkelijk te plaatsen en niet duur is. En wel veel mogelijkheden biedt, en wonderen doet voor de sfeer! Namelijk ledverlichting. Daar kan je alle kanten mee op. Hier zijn wat voorbeelden. 

Televisie

Een populaire toepassing van ledverlichting is rond de televisie. Het is beter voor je ogen om niet helemaal in het donker naar een scherm te kijken, dus je moet altijd zorgen dat er iets van licht rond je tv is. Je kan ervoor kiezen om een ledstriprond of achter je tv te plaatsen. Zo krijgt je tv een soort halo!

Trap

Wil je een high-class effect namaken in je eigen huis, dan kan dat heel simpel met ledstrips op de trap. Je bevestigt de strips onder aan het uitstekende gedeelte van de ene traptrede over de andere. Zo zie je de strip zelf niet zitten, maar komt er wel licht van je trap. Dit geeft een beetje een bioscoopeffect. 

Keuken

Omdat veel keukens een aanrecht hebben, met kastjes daarboven, kan je gaan voor een soort symmetrisch effect. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van ledstrips aan de onderkant van je aanrecht, aan de onderkant van je kastjes en aan de bovenkant van je kastjes. Zo krijg je een soort omlijnde look. Als je ledstrips neemt die van kleur kunnen veranderen, kan je naar wens op bepaalde tijdstippen de kleur veranderen. Denk bijvoorbeeld aan blauw of rood licht ’s avonds laat, om een soort bar of club na te bootsen als je een drankje maakt!

Slaapkamer

Hoe cool is het om onder je bed een kleurtje vandaan te laten schijnen? Gekleurde ledstrips onder je bed kunnen een echte mood booster zijn. Neem bij voorkeur strips die je zelf naar keuze van kleur kunt laten veranderen, want je wil waarschijnlijk niet altijd hetzelfde. Licht onder je bed is fijn voor als je nog even een filmpje wil kijken of even wil relaxen voor het slapen gaan, zonder dat je gelijk felle lampen aan hoeft te zetten.