De zomervakantie is weer begonnen en dat betekent tijd om lekker veel buiten te zijn! Heerlijk op je balkon of in een park in de buurt. Maar het lekkerste is natuurlijk als je een fijne tuin hebt, waar je de zomer kan doorbrengen. Daarnaast is de vakantie natuurlijk het ultieme moment om eens lekker te klussen en te tuinieren. Gooi deze zomer dus eens je tuin op de schop!

Veranda

Hoewel het natuurlijk heerlijk is om lekker in de zon van je tuin te genieten, is het ons in Nederland niet altijd gegund om een zomer vol zon te hebben. Ook deze zomer valt tot nu toe nog wat tegen. Dan is het hebben van een veranda ideaal, je zit tenminste altijd droog. Een veranda is eigenlijk een soort aanbouw aan de buitenkant van je huis. De vloer van de veranda ligt op gelijke hoogte met de vloer van je woning. Wat voor soort vloer je hier wil hebben kan je zelf kiezen. Dit hangt er vanaf wat je praktisch vindt, maar ook wat je mooi bij de tuin en/of je huis vindt passen. Zo kan je bijvoorbeeld voor een houten huis kiezen voor een natuurlijke uitstraling of een betonnen vloer die past bij je industriële inrichting. Naast de vloer is de fundering van de veranda belangrijk. Dit voorkomt het ongemak dat je veranda na een tijd zal verzakken. Om dit achteraf nog te moeten aanpassen kost een hoop tijd en geld. De fundering is vaak niet zichtbaar, maar de palen en dakplaten van de veranda zijn wel zichtbaar. Daarom is dit vooral een kwestie van smaak. Een voorbeeld van een veranda is een douglas veranda. Deze worden geproduceerd uit onbehandeld en duurzaam douglashout. Bij het lamineren van dit hout wordt het door midden gezaagd. Daarna wordt het omgedraaid en weer tegen elkaar aan vast gelijmd. Door dit te doen is het hout ontzettend stevig en is het niet of bijna niet meer vervormbaar. Hierbij kan je mooie dakplaten kiezen, die al naar gelang veel of juist weinig licht door laten.

Moestuin

Schijnt de zon wel volop, is het natuurlijk leuk om hier iets mee te kunnen doen. Zo kan je bijvoorbeeld een moestuin aanleggen en genieten van alle groente die door de zon zal groeien. Je kan een moestuin los aanleggen in je tuin of bijvoorbeeld een moestuinbak knutselen uit hout. Dit heeft als voordeel dat je moestuin wat hoger is waardoor je er zelf makkelijker maar slakken er moeilijker bij kunnen. Zo geniet je de hele zomer door van verse groenten!