Haal nieuwe groene helden in huis

Kan jouw urban jungle wel een upgrade gebruiken en vind je kamerplanten kopen leuk? Of weet je niet zo goed hoe je de kantoorplanten op je werk moet combineren? In deze blog worden tips op een rijtje gezet om van jouw woonruimte of werkruimte een groene walhalla te maken. Hierdoor weet je straks hoe je een keuze kunt maken voor een nieuwe plant en hoe je ze moet verzorgen. Ook weet je straks alles over het inrichten van jouw eigen urban jungle. 

Juiste keuze maken voor een plant

Voordat je een plant aanschaft is het handig om een aantal punten af te wegen. Allereerst is het van belang om vast te stellen hoeveel licht de plant krijgt. Krijgt de plant veel direct zonlicht op een dag of staat hij de helft van de tijd in de schaduw? Dit speelt allemaal mee bij het kiezen van een plant. Ook zijn er planten die giftig zijn voor dieren. Helaas gaat de combinatie huisdieren en planten niet altijd goed samen. Maar niet getreurd ook als je alle giftige planten er uit filtert blijven er nog genoeg leuke plantenvrienden over.

De laatste factor die handig is om te overwegen is hoeveel tijd je thuis bent. Sommige planten hebben namelijk vaak water nodig. Als je dus wel eens een week van huis bent, zullen deze varianten er treurig bij staan. Met de sanseveria zit je eigenlijk altijd wel goed. Deze heeft niet erg veel water nodig.

Verzorgen van je plantjes & stylingtips voor je urban jungle

Zodra je je favoriete groene held eindelijk in handen hebt, kan het verzorgingsritueel beginnen. Zoek eerst uit hoeveel water je de plant moet geven. Hiervoor bestaan ook handig apps die je een reminder sturen als de plant water nodig heeft. Ook is het van belang om er voor te zorgen dat je plant genoeg voeding krijgt.

Als je eenmaal de juiste keuze hebt gemaakt en weet hoe je de plant moet verzorgen, kun je jouw urban jungle compleet maken. Hierbij is het tof om voor een statement plant te kiezen. Dit is een extra grote plant die meteen opvalt als je naar binnen komt en geeft een extra jungle-achtig effect. Heb je niet zoveel ruimte in huis? Experimenteer dan eens met een verticale plantenmuur. Je zult je verbazen hoe leuk het staat en hoeveel plantjes je zo kwijt kunt. Mix en match met verschillende soorten plantjes voor het leukste resultaat.