Het bijzettafeltje is de nieuwste woontrend

Niet mis natuurlijk, met een mooie rechthoekige of vierkante houten salontafel. Deze wordt al sinds jaar en dag door veel mensen met veel plezier aan het interieur in de woonkamer toegevoegd en gebruikt, maar de nieuwste trend is toch wel dat in steeds meer woonkamers deze degelijke salontafel wordt vervangen door een bijzettafeltje of zelfs bijzettafeltjes. Het is een leuke en speelse manier om meer kleur en levendigheid in de woonkamer te brengen zonder dat het afdoet aan de functionaliteit. Bovendien biedt een bijzettafeltje nog vele andere voordelen.

Een extra tafeltje

Een bijzettafeltje is eigenlijk niets meer dan een kleine versie van een salontafel. Van oorsprong diende het echt als een extra tafeltje voor erbij. Het had geen hoofdfunctie. Dit is nog steeds een goede functie voor het tafeltje. Naast de bank is het gemakkelijk om er een drankje op te zetten of tussen twee fauteuils in om de krant of een boek op te leggen.

Verschillende modellen

Bijzettafeltjes zijn er in heel veel verschillende modellen. Ook online is het heel goed om hierop te oriënteren en zelf te bestellen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Decofeelings. Hier worden al direct veel verschillende modellen getoond, welke ook nog verschillen in kleur en materiaal. Hierdoor is er altijd wel een mooi tafeltje te vinden welke in het bestaande interieur past. Via de website is het heel gemakkelijk zoeken op bijvoorbeeld merk, kleur, model, bekleding of materiaal. Voor iedere smaak is er wel een mooi tafeltje te vinden. Zo is er een leuke variant van beton welke perfect past in een industrieel interieur. Maar ook in een strak interieur zijn er mooie zwarte rechte tafeltjes te vinden of tafeltjes met een glazen blad. Heb je meer een landelijk interieur, kijk dan eens naar een tafeltje welke een voet heeft wat bestaat uit verschillende takken. Erg apart en zeker een blikvanger in de kamer.

Een blikvanger als bijzettafeltje

Het is natuurlijk een beetje vreemd om je nieuwste aanwinst als extra tafeltje weg te stoppen naast de bank. Tegenwoordig worden deze tafeltjes dan ook steeds vaker gebruikt als salontafel. Hierin kan eindeloos gevarieerd worden in hoogte, kleur en materiaal. Een mooie bijkomstigheid is dat de tafeltjes makkelijk te verplaatsen zijn, hierdoor zal je er minder snel op uitgekeken raken, want in dat geval maak je een iets andere opzet van de tafeltjes of haal je er eentje weg of voeg je er juist eentje aan het geheel toe. Tevens handig wanneer er bijvoorbeeld bezoek over de vloer is. Door de opstelling te veranderen kunnen alle gasten gemakkelijk bij hun drankje. Een ander groot voordeel is dat een bijzettafeltje ook echt als decoratie item kan dienen. Heb je een hoek in de woonkamer welke niet veel gebruikt wordt, maar welke wel wat kleur kan gebruiken. Zet een tafeltje daar neer, een mooie vaas erop met fleurige bloemen erin en met een minimale investering heb je direct een opgefleurde woonkamer.