In je eigen huis klussen is iets wat de meesten wel eens gedaan zullen hebben. Van een klein klusje wat we allemaal wel kunnen tot de grotere verbouwingsklussen. Klussen is populairder dan ooit. Als gevolg van de coronacrisis hebben we allemaal meer tijd over. We werken noodgedwongen vanuit huis en ook in het weekend worden we verzocht zoveel mogelijk thuis te blijven en niet de drukte op te zoeken. Aangezien de meeste mensen nu veel tijd hebben, worden er dingen gedaan waar anders niet of nauwelijks tijd voor is. Zo zien we bijvoorbeeld dat Nederland massaal aan het klussen en verven slaat tijdens de coronacrisis. Door het drukke leven dat we normaal gesproken hebben, blijft er niet veel tijd over om te klussen. Hierdoor is het onderhoud van bepaalde dingen in en rondom huis er de laatste jaren mogelijk bij ingeschoten. Tijdens deze coronacrisis kun je dit achterstallig onderhoud in één keer rechttrekken. Wanneer je noodgedwongen thuis zit, heb je immers alle tijd van de wereld om te klussen en te verven.

Tuinrenovatie

Na een mooie en hete zomer is het weer tijd om de tuin herfst en winterklaar te maken. De bloeiende eenjarige planten kan je nu mooi vervangen voor wintervaste planten en zo je tuin ook in de wintermaanden fleurig houden. Ook is het zaak om eens goed naar je schutting te kijken of deze de komende herfst en winterstormen nog wel kan doorstaan. In de bouwmarkten en tuincentra is er volop keuze in tuinhekken en schermen. Let bij je keuze wel goed op het materiaal waarvan het hek en vooral de palen zijn gemaakt. Palen van hardhout zijn het meest stevig en gaan het langste mee. Je kunt er ook voor kiezen om je hele hek met planken van hardhout te vervaardigen. Het is wel wat arbeidsintensiever maar je kunt het wel helemaal naar eigen wens maken.

Bestrating van je tuin

Naast het vervangen van je hekwerk is het nu ook een mooi moment om je terras wellicht te gaan vervangen. In de bouwmarkten is er zoveel keuze dat je het bijna niet kunt laten om iets anders te kiezen in je tuin. Het meest traditionele is om gewoon terrastegels te leggen. Ook hierin is volop keuze. Steeds meer mensen kiezen voor een terras van vlonders van hardhout. Een houten terras geeft een warme uitstraling en je kunt de vlonders mooi afstemmen op je hekwerk. Neem eens een kijkje in de bouwmarkt en laat je verrassen door het aanbod.