Wees verzekerd van een succesvolle ervaring met PKD gereedschappen.

Voordat u kiest voor specialistisch PKD gereedschappen, is het misschien handig om te weten hoe ze zijn gemaakt en hoe ze werken. PKD(polykristallijn diamant) diamantzaagbladen zijn opgebouwd uit twee componenten: de stalen kern en het segment. De kern is het ondersteuning deel, een platte metalen schijf die de buiten segmenten ondersteunen.

De buiten segmenten met diamant kan aan de kern op drie manieren worden bevestigd namelijk: sinteren, vacuüm solderen of laserlassen. Het buitensegment bestaat uit twee componenten, een binding van diamant en metaal. De bovenfrezen daarentegen bestaan uit een lichaam van massief widia staal waarop de polykristallijn diamant zit gesoldeerd.

Wat maakt PKD tot zijn kwaliteit.

De kwaliteit van PKD gereedschappen zit hem in de kwaliteit en hoeveelheid diamant wat verwerkt is in het segment. Dat bepaald het vermogen om hitte te weerstaan en z’n scherpe punt te behouden. Doordat er een betere kwaliteit diamant is gebruikt bij het vervaardigen van het gereedschap, kan het bij hogere temperaturen zijn scherpe punt langer vasthouden. De gebruikte diamant is op een synthetische manier vervaardigd, dit in tegenstelling tot natuurlijk.

Polykristallijn diamant geniet altijd de voorkeur boven natuurlijke diamant, omdat belangrijke kenmerken zoals kristalvorm, grootte en sterkte nauwkeurig kunnen worden gecontroleerd tijdens het productieproces. Door synthetische diamant te gebruiken wordt het productieproces beter beheerst en maakt een nauwkeurige voorspelling van zaagsnelheid en levensduur van het blad mogelijk. De belangrijkste factoren zijn:

  • Hoeveelheid diamant in het segment.
  • Kwaliteit van de diamant in het segment.
  • Grootte van de diamant in het segment.

De juiste binding formule.

PKD gebruikt een mengsel van metaalpoeders die in verschillende combinatie worden gebruikt om de gewenste specifieke slijtage snelheden te bereiken. Door het gebruik van de perfecte binding formule blijft de diamant lang genoeg op zijn plaats om het maximale eruit te halen. Eigenlijk doen diamantzaagbladen het materiaal slijpen en niet snijden. De diamantkristallen aan het buitensegment doen het slijpwerk.

PKD diamant producten zijn speciaal ontworpen voor zwaar, langdurig zagen en boren van bouwmaterialen en zijn er in vrijwel elke vorm en afmeting om aan de behoeften van uw werkterrein te voldoen.